Hirdetés

Hirdetés

Jelentős béremelés! Megtollasodnak a NAV-dolgozók

2016.04.18. 12:38

Létfontosságú, hogy befolyjanak az állami pénzek.

Hirdetés

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal azon alkalmazottai,

  • akik a NAV törvény alá tartoznak, három lépésben 50 százalékos,
  • a munka törvénykönyve alá tartozó dolgozók pedig egyszeri 30 százalékos béremelést kapnak,

jelentősen átalakul az illetményrendszer is az adóhatóságnál az életpályamodell tervezete szerint - jelentette be Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

A parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár kifejtette, a kabinet elkötelezett az állami tisztviselők jövedelmének emelése és az életpályamodell kialakítása mellett, amire a pedagógusoknál és a rendvédelmi dolgozóknál már sor került. A NAV dolgozóira vonatkozó életpályamodellről szóló jelentést április 4-én fogadta el a kormány.

Elszippantja a szakembereket a versenyszféra. Is

Tállai András szerint az életpálya kialakítására azért is szükség van, mert az elmúlt időszakban elvándorlás tapasztalható a NAV-nál, nemcsak a versenyszféra szippantja el a tapasztalt, jó szakembereket, hanem más állami hivatalokhoz – a rendőrséghez, a katasztrófavédelemhez, a büntetésvégrehajtáshoz – is hívják őket. Ezt a folyamatot meg kell állítani, mert a NAV felelőssége igen nagy abban, hogy befolynak-e az állami bevételek – hangsúlyozta az államtitkár.

Hirdetés

Hirdetés