Hirdetés

Csökkennek az adók: februárban többet kapunk kézhez

2016.02.01. 15:39

Csökkennek az adók: februárban többet kapunk kézhez

Emelkedik a két gyereket nevelők havi adókedvezménye is.

Hirdetés

A kormány 2016-ban tovább mérsékli a családok terheit a személyi jövedelemadó csökkentésével és a kétgyerekesek családi adókedvezményének növelésével - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára és Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

Novák Katalin felidézte, január elsejével ötezer forinttal emelték a két gyereket nevelők havi adókedvezményét, ami éves szinten akár 60 ezer forintos megtakarítást jelenthet. Hozzátette, az emelés 2019-ig évente ötezer forinttal folytatódik, így addigra a korábbi összeg duplája, azaz havi negyvenezer forint maradhat ezeknél a családoknál.

Tuzson Bence az MTI-nek nyilatkozva rámutatott: február első napjaiban már érkeznek az első havi fizetések, amelyek az szja-csökkentésnek és a kétgyermekeseket megillető családi adókedvezmény emelésének köszönhetően magasabbak lettek. Előbbi intézkedés révén összesen idén mintegy 120 milliárd forinttal több marad az emberek zsebében, a családi adókedvezmény igénybevételével összesen 1,1 millió embernek csökkent az adója, ezen belül 300 ezer szülőnek egyáltalán nem kellett adót fizetnie, a kétgyerekesek adókedvezményének emelése pedig 350 ezer családot érint - mondta az államtitkár.

Hirdetés

Hirdetés