Hirdetés

Hirdetés

Egyedülálló technológia érkezik Nyíregyházára

2016.05.19. 12:40

Magyar szabadalom alapján épül.

Hirdetés

Magyar szabadalom alapján épít több mint 400 millió forintért terményszárítót a Norvég Finanszírozási Mechanizmus zöld ipari innovációs programja támogatásával a nyíregyházi Szuro-Trade Termelő Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

– közölték a cég projektnyitó rendezvényén csütörtökön Nyíregyházán.

Szurovcsák András ügyvezető igazgató elmondta, hogy a 403,4 millió forint összegű fejlesztéshez 219 millió forint pályázati támogatást nyertek a Norvég Alaptól.

A 2017. április 30-ig elkészülő, egyedülálló technológia bevezetésével, külső energiaszükséglet nélkül száríthatják majd a terményeket, a gabonafélék magvait, a szárítás során keletkező hulladékot használják fel fűtőanyagként 

– emelte ki.

Kardos László, az egyik feltaláló, a társaság alkalmazottja elmondta, a technológia alkalmazásával kizárják az üvegházhatású gázok kibocsátását, illetve megoldják a korábban környezetszennyezési veszélyt jelentő hulladékok kezelését, hasznosítását.

A nyíregyházi cég a Norvég Finanszírozási Mechanizmus program operátorának, irányítójának, a Szent István Egyetemnek a segítségével valósítja meg a projektet.

A 67 dolgozót foglalkoztató Szuro-Trade Kft. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 30 legnagyobb cége közé tartozik, 1996-ban alakult, mezőgazdasági terménykereskedelemmel, szárítással, szállítással és exportálással foglalkozik.

Hirdetés

Hirdetés