Hirdetés

Ennek a magyar-román együttműködésnek nagyon örülünk

2015.12.11. 08:23

Csak értelmes célokra költsék el ezt a temérdek pénzt.

Hirdetés

A határon átnyúló magyar-román projektek finanszírozására hagyott jóvá mintegy 190 millió euró (kb. 60 milliárd forint) támogatást az Európai Bizottság - közölte csütörtökön a brüsszeli testület szóvivői szolgálata. A projektek célja a foglalkoztatás, valamint a határon keresztül ingázó munkaerő mobilitásának előmozdítása, a gazdasági növekedés támogatása, valamint az együttműködés javítása a természeti kockázatok elhárításában. A csomagban olyan projektek is szerepelnek, amelyek a határon átnyúló egészségügyi ellátást hivatottak segíteni, valamint a nélkülöző vidéki és városi térségek talpra állításának támogatása.

Corina Cretu, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős román tagja a testület közleménye szerint úgy véli: a most jóváhagyott fejlesztési csomag pozitív és kézzelfogható hatással lesz a térségre és az emberek mindennapi életére.

A határon átnyúló úgynevezett Interreg-program teljes értéke 231,8 millió euró (kb. 73,6 milliárd forint), amelyből 189,1 millió eurót áll az uniós költségvetés.

A határ magyar oldalán Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés és Csongrád megyében valósulnak majd meg beruházások. Romániában pedig Bihar, Szatmár, Arad és Temes megye vesz részt a projektekben.

Hirdetés

Hirdetés