Hirdetés

Hirdetés

Már nem az ötöslottó a legnépszerűbb

2016.05.29. 17:13

Már nem az ötöslottó a legnépszerűbb

A kaparós és a Tippmix is megelőzi.

Hirdetés

Az előző évhez képest 15,4 százalékkal 351,5 milliárd forintra növelte árbevételét tavaly a Szerencsejáték Zrt., qmely bruttó 221 milliárd forintot fizetett ki nyereményként – derül ki a társaság éves beszámolójából. Összesen 350,7 milliárd forintot hagytak tavaly az emberek a Szerencsejáték Zrt. zsebében, ennyi volt a teljes árbevételből a fő tevékenységhez, a szerencsejátékhoz köthető – írja a portfolio.hu.

Már nem az ötöslottó a legnépszerűbb, a klasszikus játék csak a harmadik helyen áll. A legnagyobb árbevételt a Tippmix generálta 98,8 milliárd forinttal, ha pedig hozzátesszük a Tippmixpro online felületén bonyolított forgalmat is, akkor a kettőből 127 milliárd forintnyi bevétele volt a cégnek. A második legnépszerűbb játék még mindig a klasszikus kaparós sorsjegy, amelyből 72 milliárd forint értékben vásároltak.

A Tippmix előretörésével jelentősen veszített népszerűségéből a Totó, amely a Góltotóval együtt összesen 2,2 milliárd forintos forgalmat bonyolított. A Tippmix idén is vezető pozícióban maradhat, hiszen ebben az évben a magyar válogatott részvételével labdarúgó Európa-bajnokságot, valamint nyári olimpiát is rendeznek – a fogadási kedv minden bizonnyal az egekbe tör.

Hirdetés

Hirdetés