Hirdetés

Hirdetés

Megint házhoz jöhet az élelmiszer vasárnap

2016.04.22. 08:51

Megint házhoz jöhet az élelmiszer vasárnap

Újból kiszállíthatnak a webáruházak.

Hirdetés

A webáruházak már nemcsak "kinyithatnak", hanem ki is szállíthatnak ismét a hát utolsó napján, mert rájuk is vonatkozik a tavaly március 15-e után életbe lépő vasárnapi boltzár eltörlése. Azok a webboltok, akik a boltzár előtt vasárnap is házhozszállítást vállaltak, valószínűleg ismét kiviszik a hét utolsó napján a megrendelt termékeket - írja az Origó.

16 százalékkal nőtt a forgalmuk

A magyarországi online kiskereskedelem tavalyi forgalma 16 százalékkal nőtt, a költések elérték a 270 milliárd forintot - derül ki a GKI Digital és az Árukereső.hu közös, online kiskereskedelmi index kutatásából. Annak ellenére is hatalmas volt a bővülés, hogy a tavaly életbe lépő vasárnapi boltzár a webshopokat is érintette: a fotelből vásárlók rendelni ugyan tudtak a webáruházak felületén, de a házhozszállítást tilos volt vasárnaponként.

Magyarországon tavaly közel 2,5 millióan vásároltak valamilyen webáruházban, de az új belépők aránya mintegy 4 százalékra csökkent. Elemzések szerint a tavalyi boltzár ellenére a vevők vasárnap továbbra sem vásárolnak többet online - ez szintén a GKI Digital és az Árukereső.hu közös felmérésből derül ki.

Az online kiskereskedelemben a vásárlások száma jellemzően a hét első három napján a legmagasabb, továbbra is a hét végén a legkevesebb a rendelések száma.

Hirdetés

Hirdetés