Hirdetés

Hirdetés

Oroszország és Magyarország nagy tervet dédelget

2016.05.25. 13:04

Oroszország és Magyarország nagy tervet dédelget

Közös légitársaság létrehozását mérlegelik.

Hirdetés

Oroszország továbbra is mérlegeli egy magyar-orosz légitársaság létrehozását, de annak  üzletileg hatékony, nem pedig dotált cégnek  kell lennie - jelentette ki Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi  miniszter.

Manturov a RIA Novosztyi jelentése szerint kedden Velencében nyilatkozott erről újságíróknak. Az orosz hírügynökség felidézte, korábban már bejelentették, hogy Oroszország kész megvizsgálni annak lehetőségét, hogy hozzájáruljon  egy  magyar nemzeti légitársaság alaptőkéjéhez. Oroszország és Magyarország egy közös vagy egy magyar légitársaság létrehozásáról tárgyalt, amelyhez orosz Szuhoj Superjet 100-as repülőgépeket szállítanának.

Kollégáink a magyar kormány szintjén tanulmányozzák ezt a kérdést. Mi ebben érdekeltek vagyunk, megerősítem az érdekeltségünket. Abból indulunk ki, hogy meg kell találni az optimális üzleti megoldást, amely mellett ez a mechanizmus, ez a cég kereskedelmileg hatékony lesz, és nem szorul állami dotációra - ebben nyilvánvalóan nem vagyunk érdekeltek, még annak ellenére sem, hogy nagyon szeretnénk saját repülőgépeket gyártani és szállítani a kelet-európai piacokra

- nyilatkozott a miniszter, aki lehetőségként említette meg, hogy a cég a gépeket gyártó Szuhoj és egy magyar cég leányvállalataként üzemeljen, de nem zárta ki azt sem, hogy egy magyar céget hozzanak létre, amelynek gépbeszerzéséhez Oroszország "előnyös pénzügyi feltételeket" biztosítana.

Hirdetés

Hirdetés