Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kisvasút gyásznapja Nyíregyházán

| 2018. 12. 12. | 09:54:00
Kilenc éve nem jár.
A kisvasút gyásznapja Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amikor több szárnyvonallal együtt a Nyírvidéki Kisvasutat is leállították azzal, hogy ideiglenesen itt is szünetel a forgalom, már sejteni lehetett, hogy jó esély van arra, hogy már soha nem fognak itt újra járni (döcögni) a szerelvények.

A következő évi választások kampányában persze minden - akkor ellenzékben lévő - jelölt megígérte, hogy a leállított szárnyvonalakon újra lesz közlekedés. Az ígéretekből néhányat valóra is váltottak, csak a Nyírvidéki Kisvasútról feledkeztek meg.

A már csak Nyíregyháza és Herminatanya között közlekedő kisvonaton éppen kilenc éve, 2009. december 12-én utazhattunk utoljára. Gyásznap volt ez a kisvasúton szolgálók számára. Egyértelműen jelezték is ezt a mozdony orrára rögzített, fekete szalaggal átkötött koszorúval.

Időről időre felvetődik, hogy jó lenne újra elindítani, akár elővárosi vasút szerepét is betölthetné Nyíregyháza és Sóstó között, de a konkrét lehetőségekről legalább olyan nagy a csend, mint ahogy a végleges bezárásról sem mernek dönteni.

A nyíregyházi kocsik egy része azóta Felcsúton zakatol. Gyenge érv lenne azt mondani: azért nem indulhat el Nyíregyházán újra a kisvonat, mert nem lenne rajta elég utas.

Cs. K.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés