Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megmentik a nyírbátori Bónit

| 2019. 03. 05. | 15:16:00
Mindenestül új helyre költöztetik.
Megmentik a nyírbátori Bónit
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hosszú évek óta nem látogatható az Unilever Magyaroszág Kft. területén lévő régi "Bóni Múzeum" . A nyírbátori épületet a közeljövőben lebontják a tervezett fejlesztések miatt.

Forrás: A Régi Nyírbátor

A város életében hosszú ideig jelentős szerepet játszó gyár emlékei azonban nem mennek veszendőbe. Az önkormányzat – mint azt közösségi oldalán Máté Antal polgármester hírül adta – egyeztetett az Unileverrel, és megegyezés született, miszerint a cég az önkormányzatnak ajándékozza a múzeum külső és belső elemeit, eszközeit, beleértve a „bóni téglákat” is.

Megkapja a város a kiállítási tárgyakat a vitrinekkel, a régi gépeket, eszközöket és mindent, ami a „Bóni Múzeum” tartozéka.

A kiállítási anyag a készülő helytörténeti kiállítás részeként a nagyközönség számára is látogatható lesz. Az épületet az önkormányzat szakértő segítségével lebontatja, és a jövőben olyan helyen építi fel, ahol a lakosság és a Nyírbátorba látogató turisták is megcsodálhatják a város épített örökségének fontos értékét. Az épületben már megkezdődött a pakolás, amelyet az épület szakszerű elbontása követ.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés