Hirdetés

Hirdetés

Észbontó! Rengeteg magyar diáknak van 135 fölötti IQ-ja

2015.11.24. 18:26

Észbontó! Rengeteg magyar diáknak van 135 fölötti IQ-ja

Döntőjéhez érkezett az idei Nagy Diák IQ-teszt

Hirdetés

Minimum 135-ös IQ-val rendelkezik az a 372 középiskolás és egyetemista, akik bejutottak a Diákhitel Nagy Diák IQ-teszt idei döntőjébe. A Diákhitel Központ és a DUE Médiahálózat vetélkedőjének csúcspontja november 25-én a Várkert Bazárban lesz, ahol izgalmas versenyen derül ki, kik lesznek 2015-ben az ország legintelligensebb diákjai.

A háromfordulós vetélkedő első, online, adaptív tesztjét több mint 21 ezren töltötték ki az interneten. A teszten, melyet a Mensa HungarIQa kifejezetten a 17-24 éves korosztály számára fejlesztett ki, a résztvevőknek a továbbjutáshoz legalább 125 pontot kellett elérniük. Ezt 3 400 fiatalnak sikerült teljesítenie, így ők kaptak meghívást a budapesti középdöntőbe. A meghívottak közül 804-en tudtak részt venni az eseményen, ahol ingyen tölthették ki a Mensa HungarIQa hivatalos felvételi tesztjét. A 130 pontos eredmény belépőt jelenthet az ország legintelligensebb embereit tömörítő szervezetébe.

A legintelligensebb 2 százalék

A döntőbe végül 372 olyan középiskolás és egyetemista jutott tovább, akik minimum 135-ös IQ-val rendelkeznek, vagyis az emberiség legintelligensebb két százalékához tartoznak. A döntőben több fordulóban mérik össze tudásukat a versenyzők. A fordulók között – amíg a tesztlapok kiértékelése zajlik – számos szórakoztató program várja a közönséget.

Eddig

Az első Nagy Diák IQ-teszt versenyen 2013-ban Tóth Emese, a budapesti Semmelweis Egyetem elsőéves orvostanhallgatója és a soproni Kóczán Gergely, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) harmadéves építészmérnök hallgatója diadalmaskodott. A tavalyi megmérettetésen a pápai Erdős Szilvia, a BME elsőéves mérnök-informatikus, valamint a szentendrei Dankovics Attila, az Eötvös Loránd Tudományegyetem elméleti matematikus és programkezelő informatikus hallgatója nyert. 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés