Hirdetés

Hirdetés

Hátrányos helyzetű gyerekek pénzét vették el

2015.07.21. 10:17

Magáért dolgozott az Értetek Karitatív Egyesület elnöke.

Hirdetés

Jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt az Értetek Karitatív Egyesület elnöke és ügyvéd foglalkozású férje ellen a Nyírbátori Járási Ügyészség - tájékoztatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője július 21-én, kedden az MTI-t.

Hátrányos helyzetű gyererkek pénzéből sikkasztott

Zsíros Zsolt főügyész elmondta: a vádirat lényege szerint az elsőrendű vádlott, az egyesület elnöke - ügyvédként dolgozó házastársa segítségével - a Demján Sándor Alapítványtól a nyírbátori kistérségben élő hátrányos helyzetű gyermekek megsegítése érdekében átvett pénzösszegekből 2009-től 2013-ig rendszeresen ezer forinttól ötszázezer forintig terjedő összegeket tulajdonított el és fordított a saját céljaira. A bűncselekmény leplezésére az egyesület elnöke a hiány összegéről minden évben valótlan ügyvédi letéti megállapodásokat kötött a férjével. Az elsőrendű vádlott - a másodrendű közreműködésével - összesen több mint 36,6 millió forintot tulajdonított el, amelyből a nyomozás befejezéséig 7 millió forintot megtérített - ismertette a főügyész.

Börtönbüntetést kaphatnak

Zsíros Zsolt megjegyezte, az elsőrendű vádlott a szervezet törvényességi ellenőrzése során valótlan tartalmú jegyzőkönyvekkel próbálta igazolni az egyesület törvényes működését az ügyészségen. Az ügyészség mindkét vádlott esetében börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés