Hirdetés

Iskolabusz-baleset történt Franciaországban

2016.02.10. 12:48

Iskolabusz-baleset történt Franciaországban

Több gyerek is meghalt.

Hirdetés

Hirdetés

Két gyerek is meghalt, hét másik ember pedig könnyebben megsérült szerda reggel egy buszbalesetben a kelet-franciaországi Jura hegységben, Montbenoit városánál, néhány kilométerre a svájci határtól. Az oktatási tárca szerint az iskolabuszon, amely Doubs városának Lucie-Aubrac nevű iskolájába vitte reggel a gyerekeket, 33-an utaztak.

Emmanuel Yborra, a csendőrség kabinetfőnöke a France Bleu rádióban elmondta:

az iskolabusz valószínűleg megcsúszott a havas, jeges úton, letért róla, majd az oldalára borult.

Állítólag 50 méteren keresztül csúszkált a jégen, mielőtt felborult volna. A sofőr csak kisebb sérüléseket szenvedett, de sokkos állapotba került, egyelőre nem tudott beszámolni a baleset pontos körülményeiről.

Túl gyorsan ment a busz, és nem mindenki kötötte be magát - mesélte a buszon utazó egyik gyermek apja a helyszínre érkező riportereknek. A borulás után a busz összes ablaka betörött, több gyerek a szilánkok miatt szenvedett könnyebb sérüléseket - tudta meg a L'est Républican francia hírportál.

Az iskolalátogatásra készülő csoport több mint húsz tagja sértetlenül megúszta a balesetet, velük jelenleg az oktatási tárca által felkért pszichológusok foglalkoznak a helyi iskolában. Helyszíni tudósítások szerint a teremben összegyűlt csoportot nagyon megviselte a baleset, többen sírdogálnak.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés