Hirdetés

Hirdetés

Iszonyú halálos baleset történt Kecskeméten

2015.12.17. 10:54

Iszonyú halálos baleset történt Kecskeméten

Tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre.

Hirdetés

 Vonattal ütközött egy személygépkocsi csütörtökön Kecskeméten, az autó vezetője belehalt sérüléseibe – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Árvai Edina tájékoztatása szerint a Budapest felől Szeged felé tartó vonat eddig tisztázatlan körülmények között, a Vaspálya utcai vasúti átjáróban ütközött össze a személygépkocsival.

 A baleset következtében az autó vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A vonatszerelvény az átjáróban állt meg, ezért ott a helyszínelés idején nem lehet áthaladni, az autósok a környező utcákban kerülhetnek. A baleset körülményeit a Kecskeméti Rendőrkapitányság jelenleg is vizsgálja.

Kavalecz Imre, a MÁV sajtóügyeletese közölte: az ütközés Katonatelep és Kecskemét között, közvetlenül Kecskemét állomás előtt történt, a baleset idején a vasúti átjáró fény- és félsorompója jól működött. A budapesti Nyugati pályaudvarról Szegedre tartó Tiszavirág InterCity vonaton senki sem sérült meg. Hozzátette, a helyszínelés első adatai szerint a gépkocsivezető a fény- és félsorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre. A műszaki mentést a katasztrófavédelem szakemberei végzik, a gépkocsi a mozdony ütközőjén akadt fel. A vizsgálatok és a műszaki mentés ideje alatt Katonatelep és Kecskemét között nem közlekedhetnek a vonatok, az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják.   

Hirdetés

Hirdetés