Hirdetés

Jól gurítottak a kataszrófavédők

2016.02.24. 13:42

Jól gurítottak a kataszrófavédők

Országos tekeversenyt rendeztek Nyíregyházán.

Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és Nyíregyháza Város támogatásával rendezte meg a keddi országos versenyt, amelyen tizenegy csapat mérte össze tudását, a különböző megyékből érkezett csapatok mellett pedig ott volt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság négy versenyzője, köztük Bittmann Tibor tű. dandártábornok, a BM OKF humán szolgálatának vezetője is.
A rendezvényt Varga Béla tű. ezredes, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katasztrófavédelmi igazgató nyitotta meg. Elmondta, hogy Nyíregyházán már hagyománya van az országos tekeversenynek, amelyet legutóbb két éve rendeztek meg, és az idei volt a hatodik alkalom, hogy a város adott a megmérettetésnek.
A négy pályán négy csapat gurított egyszerre, minden csapatnak tíz lehetőségből kellett minél több bábut tarolnia.
Az egész napos küzdelem után először minden csapatot oklevéllel és ajándéktárgyakkal jutalmaztak, majd az eredményhirdetést követően Borsod-Abaúj-Zemplén megye csapata állhatott a dobogó legfelső fokára, második helyen Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, harmadik helyen pedig Veszprém megye csapata végzett.
A szervezők az egyéni gurításokat is értékelték. Itt az első helyen a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Zombori Tünde tű. alezredes végzett, ő vihette haza az oklevelet és a kupát. A második legjobb Frölich Tamás tű. főtörzsőrmester lett, míg a harmadik legtöbb pontot Fábián Norbert tű. főtörzsőrmester szerezte meg, mindketten a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei csapatban gurítottak.
A megyei tűzoltó- és polgári védelmi szövetség külön díját a legjobb női játékosnak választott Zombori Tünde tű. alezredes vehette át, a legeredményesebb csapatként a Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkező ózdi hivatásos tűzoltók részesültek elismerésben, míg a legjobb névválasztásért a Hajdú-Bihar megyei „Tüzes négyes” elnevezésű női csapat kapott elismerést.

Hirdetés

Hirdetés