Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Döntött a bizottság: elindulhat Magyar Péter pártja a júniusi választáson

MTI | 2024. 04. 11. | 18:54:09
Menczer Tamás szerint Varga Judit exférje úgy hazudik, mint Gyurcsány és azon az úton megy, mint Márki-Zay.
Döntött a bizottság: elindulhat Magyar Péter pártja a júniusi választáson
A Tisztelet és Szabadság Párt rajta lesz a június 9-i szavazólapon (Fotó: Magyar Péter Facebook-oldala)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nemzeti Választási Bizottság nyilvántartásba vette Magyar Péter pártját a június 9-i EP- és önkormányzati választásra. Ennek értelmében a Tisztelet és Szabadság Pártja (TISZA) április 20-án elkezdheti gyűjteni az ajánlásokat az induláshoz.

A szavazólapon a Talpra, magyarok! logója és a Tisza Párt neve szerepel majd.

– Magyar Péter úgy hazudik, mint Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, egykori miniszterelnök és azon az úton megy, mint Márky-Zay Péter korábbi ellenzéki miniszterelnök-jelölt – jelentette ki a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalára feltöltött videóban. Menczer Tamás felidézte, Magyar Péter egy hónappal ezelőtt arra a kérdésre, tervez-e fellépni a politikai porondra, azt nyilatkozta, hogy "szerinte ez még viccnek is rossz". Menczer Tamás szerint mivel azóta a jogász ezt mégis megtette és még azt is bejelentette, hogy egy párt segítségével indulni kíván a június 9-i európai parlamenti választáson, egyértelműen kiderült, hogy hazudott. A kormánypártok kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott, miközben a Diákhitel Központ korábbi vezetője azt állította: "a látszatát is el kell kerülni annak, hogy valaki külföldről vagy külföldi segítséggel akarja megdönteni a kormányt", barátnője bevallotta, hogy "a külföldiek – értsd amerikaiak – ott vannak mögötte", vagyis "Magyar Péter ebben is hazudott".

"Úgy hazudik, mint Gyurcsány és azon az úton megy, ugyanazt csinálja, mint amit Márky-Zay is csinált" – hangoztatta a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója.

Menczer Tamás szerint ez azért is nagyon veszélyes, mert "Márki-Zay Péter magyar katonákat küldene a háborúba". A kormánypárti politikus ezzel kapcsolatban videójában felidézte az ellenzék egykori miniszterelnök-jelöltjének korábbi nyilatkozatát. Menczer Tamás azt mondta, "a NATO most éppen a háború irányába megy, de nekünk nem kell mennünk, ugyanis a NATO egy védelmi és nem egy támadó katonai szövetség". Védjük meg Magyarország békéjét és biztonságát és küldjünk június 9-én Brüsszelbe olyanokat, akiknek valóban Magyarország és Magyarország békéje a legfontosabb - hangoztatta, hozzáfűzve, hogy a Fidesz és a KDNP a béke pártján áll.

Hirdetés
Hirdetés