Hirdetés

Hirdetés

15 fokkal jön a február. Gyere, gyere!

2016.01.27. 18:41

15 fokkal jön a február. Gyere, gyere!

Kellemes, enyhe idővel érkezik az utolsó téli hónap.

Hirdetés

Szerdán már hosszabb időre kisüt a nap, délutántól az ország középső területekein is vékonyodik, szakadozik a felhőzet, az ország északkeleti harmadán marad egész nap borult, párás, ködös az idő. Éjszaka ismét több helyen köd képződik.
Csütörtökön nagyobb területen süt ki a nap, az Északi-középhegység tágabb környezetében, illetve a Tiszántúl északkeleti részén viszont továbbra is borult, párás időre számíthatunk. Számottevő csapadék sehol sem lesz, a ködös területeken fordulhat elő szitálás. Többfelé megélénkül a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 9 és 15, a tartósan borult, ködös tájakon 3 és 8 fok között valószínű.
Péntekre egy gyenge hidegfront hozhat esőt, záport északnyugat felől, és ez a csapadékmező az esti órákban délkelet felé távozik is. Helyenként átmenetileg megélénkülhet az északnyugati szél. Délután 3-10 fok várható.
Szombaton a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően több órára kisüt a nap. Többfelé megélénkülhet a déli szél. 
Vasárnap egy újabb hidegfront hozhat feltámadó szelet, helyenként esőt, záporokat. Ugyanakkor hétvégén is folytatódik az évszakhoz képest enyhe idő.

A február 12-15 fokos nappali átlaghőmérséklettel érkezik. Éjszakánként is csak elvétve csökken nulla fok alá a hőmérséklet a tél utolsó hónapjának első napjaiban.

Hirdetés

Hirdetés