Hirdetés

Hirdetés

A hétvégi időjárásnak csak az ország egyik fele örülhet

2015.12.10. 09:05

A hétvégi időjárásnak csak az ország egyik fele örülhet

És az nem Kelet-Magyarország.

Hirdetés

Kelet-Magyarországon a hét második felében is marad a borús, párás, de az átlagosnál enyhébb időjárás. A Dunántúlon élőknek a hétvégén viszont van kilátásuk némi napsütésre is.

Csütörtökön eleinte borult, párás időre számíthatunk szórványos vegyes csapadékkal: nagyrészt szitálás, gyenge eső lesz, de a magasabban fekvő tájakon ónos szitálás, hószállingózás is lehet. Délután aztán ÉNy felől fokozatosan (főleg nyugaton és északon) csökken a felhőzet. Megélénkül, ÉNy-on megerősödik az ÉNy-i szél, kitisztul a levegő. A hőmérséklet reggel 0 és 5, délután 4 és 9 fok között alakul.

Pénteken az ország északnyugati tájain változóan felhős idő lesz legalább néhány órás napsütéssel. Máshol erősen felhős, párás időre van kilátás, több helyen tartós köddel. A délnyugati szél megélénkül. Reggel 0, délután 5 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szombaton és vasárnap kettősség jellemzi majd hazánk időjárását: a Dunántúlon változóan felhős idő lesz, tehát itt napsütésre is esély van; a Dunától keletre viszont továbbra is sok felhő lesz, és jellemző marad a párásság. A csúcshőmérséklet mindkét nap +5, +7 fok körül alakul. 

Hétfőn marad az eseménytelen, a sokéves átlagnál néhány fokkal enyhébb idő. Napos és tartósan párás, ködfelhős területek váltakoznak. 7 fok körül alakul a maximum.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés