Hirdetés

Hirdetés

A szokatlan meleg után jöhet a havas eső

2015.11.16. 09:55

A szokatlan meleg után jöhet a havas eső

A fejünk is fájhat miatta.

Hirdetés

Tavaszias hőmérsékletekkel indul a hét, csak a hétvégén eshet vissza jelentősebben a hőmérséklet, de akkor már havas eső is előfordulhat.

Kedden változóan felhős időre van kilátás, napközben a felhőátvonulásokkal elszórtan kisebb eső kialakulhat. A szél veszít erejéből. A hajnal kissé hűvösebb lesz, de fagytól nem kell tartani, napközben pedig 13-18°C várható.

Szerdán feltámad a szél, többfelé viharossá fokozódik és ismét számíthatunk elsősorban az ország északi és keleti felén kisebb esőre, záporokra. Délután 13-18°C várható.

A csütörtök már csapadékmentesen telik, felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap. Többfelé még élénk, időnként erős lesz a légmozgás. A hűvösebb hajnalt követően délután 11-17°C-ot mérhetünk.

A folytatásban is változékony lesz az idő, pénteken elszórtan lehet eső, zápor, hétvégére országszerte csapadékos, szeles lesz az idő, egy újabb hidegfront hoz lehűlést, téliesebb hőmérsékletet.

Melegfront okozhat kellemetlenséget

A hét elején a magasban zajló erőteljes melegedés miatt a melegfrontokkal együttjáró tünetekre kell számítani. A légköri folyamatok fejfájást, migrént, álmatlanságot okozhatnak, de a levertségnek, fáradékonyságnak, szédülésnek is lehetnek időjárási okai. A megszokottnál hosszabb reakcióidő nemcsak a közlekedésben jelenthet veszélyforrást - tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hirdetés

Hirdetés