Hirdetés

Hirdetés

Az Alföldön bekopogtat a tél

2015.11.26. 09:47

Az Alföldön bekopogtat a tél

Jönnek a mínuszok is!

Hirdetés

Csütörtökön az ország délkeleti részében eshet a hó, de várhatóan nem marad meg. Vasárnapig előfordulnak a mínuszok, azután enyhülés jön - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Hajnalban csak az Alpokalján és a déli határszélen, reggeltől az Alföld nagy részén várható vegyes halmazállapotú csapadék: főleg havas eső, hó, de reggel többfelé fordulhat elő ónos eső is. Az ország más tájain csak elszórtan lehet hószállingózás, gyenge havas eső. Az Alföld déli és keleti tájain néhol lepel, azaz 3 cm-es olvadozó, vizes hó hullhat. Ezeken a tájakon vizes, néhol latyakos utakra készülhetünk. Igazi télies napunk lesz: reggel -10 és +2 fok között alakul a hőmérséklet, délután csak 0 és +6 fok közötti értékeket mérhetünk. Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében citromsárga, elsőfokú figyelmeztetést rendeltek el csütörtökre a gyenge ónos eső miatt!

Pénteken a nap nagy részében borongós, erősen felhős idő várható. Elszórtan fordul elő szitálás, gyenge eső, havas eső. Reggel 0, délután 4 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Szombaton nyugat felől - a megerősödő északnyugati szél hatására - fokozatosan csökken a felhőzet. Keleten még elszórtan lehet eső, zápor. 5 fok köré melegszik a levegő.

Vasárnap gyakran lesz erősen felhős az ég és egy-egy zápor, a hegyekben hózápor is kialakul. Erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél. 6-7 fok köré enyhül az idő.

Hétfőn és kedden erősen felhős, párás időre van kilátás főleg hétfőn esővel, záporokkal. 6 és 11 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a tartósabban párás tájakon hűvösebb lesz.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés