Hirdetés

Hirdetés

Az ország egyik felében szinte kitavaszodik

2016.01.26. 08:37

Az ország egyik felében szinte kitavaszodik

Debrecen és Nyíregyháza környékén marad a hideg.

Hirdetés

Egy melegfront mögött érkező igen enyhe levegő a Kárpát-medence keleti részein keddre sem képes kiszorítani a megülepedett hideg, nyirkos levegőt. Ennek következtében az ország nyugati és keleti része között igen nagy hőmérséklet-különbség alakul ki: a Dunántúlon többfelé szinte kitavaszodik, a keleti, északkeleti megyékben a tartósan párás, néhol ködös időben helyenként csak 0 fok körül alakul még délután is a hőmérséklet.

Nyugaton napsütés, keleten eső lehet

Napközben csak lassan ritkul a köd, helyenként tartósan meg is maradhat. Ugyanakkor a Dunántúlon szakadozottabb lesz a felhőzet, kora délutánig néhány órára a nap is kisüthet, eközben keleten marad a borult idő. Északkeleten kisebb eső, a határvidéken esetleg ónos eső is lehet délután, másutt számottevő csapadék nem valószínű. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunától keletre általában -1 és +6, a Dunántúlon 6 és 13 fok között valószínű. Késő este -1, +4 fok várható.

Köd nehezíti a közlekedést

Sokfelé rosszak lehetnek a látási viszonyok, de nagy kiterjedésű, sűrű köd kialakulásának a középső országrészben van legnagyobb esélye, ami akár a nappali órákban is sokáig megmaradhat. Az esti órákban a vegyes halmazállapotú csapadék (északkelet: hó, másutt eső, ónos eső) fokozatosan a délkeleti, keleti országrészre szorul vissza, de a Tiszántúlon még akár hajnalban is előfordulhat.

Hirdetés

Hirdetés