Hirdetés

Hirdetés

Drasztikusan lehűl a levegő

2016.01.15. 09:02

Drasztikusan lehűl a levegő

Akár 20 fokot is csökkenhet a hőmérséklet.

Hirdetés

A következő 1-2 napban hirtelen és drasztikusan lehűl a levegő. Még egy hete is nagyon hideg volt, aztán enyhült, napsütéses, meleg idő volt, most pedig rövid időn belül megint nagyon hideg lesz.

Pénteken a nap első felében erősen felhős, vagy borult lesz az ég és többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék: északkeleten hó, máshol eső, havas eső. Az Északi-középhegység térségében megmaradó 5-12 cm-es hótakaró alakulhat ki - itt havas, latyakos utakra készülhetünk! Délután nyugat felől csökken a felhőzet, már egyre inkább csak a Tiszántúlon fordul elő kevés havas eső, hózápor. Reggel 0, délután +3 fok körül alakul a hőmérséklet. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. Hidegfronti hatás kezdődik.

Szombaton a nap nagy részében gyengén felhős, napos és igen szeles idő várható. Délután aztán megnövekedhet a felhőzet és hószállingózás, hózápor bárhol kialakulhat. Reggel már mindenhol fagyni fog, és délután is csupán fagypont körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap változóan felhős idő lesz, délkelet felé haladva egyre több felhővel. Utóbbi tájakon kisebb hószállingózás is előfordul. Továbbra is erős lesz a légmozgás, mellyel további, igen hideg levegő zúdul be hazánk térségébe. Reggel -10 és -5, délután -5 és 0 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfőn ragyogóan napos, de fagyos időre van kilátás. Néhol -10 fok alá süllyed reggelre a hőmérséklet. Délután -7 és -1 fok lesz.

Keddtől tartósan fagyos, igazi januári idő ígérkezik, nagy eséllyel befagynak az állóvizeink.

Hirdetés

Hirdetés