Hirdetés

Hirdetés

Egyre melegebb lesz, de fagyni is fog a héten

2016.05.16. 11:02

Egyre melegebb lesz, de fagyni is fog a héten

Esőből is kapunk még.

Hirdetés

Pünkösd hétfőn északnyugat felől csökken a felhőzet. A többórás napsütés mellett gomolyfelhők jelennek meg az égen, és elszórtan (főleg a Dunántúlon) zápor is kialakulhat. Az északnyugati szél erős marad. A hőmérséklet reggel 5, délután 15 fok körül alakul. Hidegfronti hatás várható. Az autósoknak az erős oldalszél miatt kell figyelmesebben közlekedniük.

Kedden változóan felhős lesz az ég és szórványosan zápor is előfordul. Csak délutántól gyengül az északnyugati légmozgás. Reggel a fagyzugos helyeken talajmenti fagy várható, egyébként 1 és 7 fok között alakulhat a legalacsonyabb hőmérséklet. Délután 16 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán változó idő lesz, a gyakran erősen megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan fordulhat elő zápor. Tovább mérséklődik a szél, és erősödik a nappali felmelegedés is. 17 fok körül alakul a csúcsérték.

Csütörtökön a reggeli napsütést napközben nyugat felől felhősödés követi és déltőlegyre többfelé valószínű zápor, zivatar. A délkeleti szél pár fokkalmelegebb levegőt szállít, délután már 20-21 fok ígérkezik.

Pénteken reggel párás időre van kilátás. Napközben változóan felhős idő várható, szórványosan záporral, zivatarral. Marad a 20-21 fokos maximum.

Hirdetés

Hirdetés