Hirdetés

Hirdetés

Eső, eső, eső - egész héten

2016.01.10. 08:41

Eső, eső, eső - egész héten

A hét második felében lehűl a levegő is.

Hirdetés

Egész héten kiadós esőre számíthatunk, egyedül a hét közepén fordulhatnak elő esőmentes időszakok. Csütörtökön a levegő is lehűl: innentől havazás, hózápor lesz a jellemző csapadék.

Vasárnap délelőtt borult időre számíthatunk, sokfelé kiadós mennyiségű esővel. Délután csökken a felhőzet és egyre kevesebb helyen fordul elő csapadék. A magasabban fekvő tájakon néhol még kialakulhat ónos eső. A déli, majd a nyugati szél többfelé megerősödik. Erős melegfronti hatás lesz. Reggel +2, délután +5 fok körül alakul a hőmérséklet, néhol +10 fokos enyheség is lehet.

Hétfőn folytatódik a borongós idő. A nap első felében csak szórványosan, déltől aztán ismét sokfelé várható nagy mennyiségű eső. Északon 2-7, délen 7-13 fok közötti értékeket mérhetünk. Erős, nyugaton viharos lesz a déli szél. 

Kedd reggel még többfelé lehet eső, majd csökken a felhőzet és napközben már csak záporok fordulnak elő. A szél fokozatosan északnyugatira fordul és erős marad. 5 és 11 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Szerdán szeles, változóan felhős időre van kilátás. Elszórtan valószínű záporeső. Egyelőre marad az enyhe idő: +5, +6 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön és pénteken ismét erősen megnövekszik a felhőzet és csütörtökön egyre többfelé ered el az eső, melyet - az észak felől érkező hideg levegő hatására - pénteken mind több helyen vált fel havazás, hózápor.

A hétvégén szeles idő ígérkezik, további erős lehűléssel, hózáporokkal. Visszatérhet a fagyos levegő.

Hirdetés

Hirdetés