Hirdetés

Hirdetés

Hideg és esős lesz a hosszú hétvége

2016.05.11. 18:23

Hideg és esős lesz a hosszú hétvége

Lehűlés várható.

Hirdetés

Nagyrészt erősen felhős lesz az ég csütörtökön,és sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. A délkeleti, keleti szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 16 és 21 fok között alakul.

Péntekre felszakadozik a felhőzet, megszűnik a tartós csapadék, de ezt követően a napos időszakok mellett is gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet. A déli óráktól egyre több helyen alakul ki záporeső, helyenként zivatar. A délnyugati szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Többnyire erősen felhős idő várható szombaton, csak rövid napos időszakok lehetnek. Sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. A délnyugati szelet erős, helyenként viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul. 

Vasárnapra már jelentősen csökken a legmagasabb nappali hőmérséklet, ami 13 és 18 fok között alakul majd. Napközben ugyan felszakadozik a felhőzet, és egyre kevesebb helyen valószínű csapadék, délután a felhőátvonulásokból már csak néhol fordul elő záporeső. Az északnyugati szelet nagy területen kísérik erős vagy viharos széllökések. 

Pünkösd hétfőn felhőátvonulások várhatók többórás napsütéssel. Helyenként záporeső alakulhat ki. Az északnyugati szelet sokfelé kísérik erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Hirdetés

Hirdetés