Hirdetés

Hirdetés

Igazi kirándulóidő ígérkezik a hétvégén!

2016.05.03. 12:39

Igazi kirándulóidő ígérkezik a hétvégén!

Addig azonban borongós napok következnek.

Hirdetés

Kedden felhős marad az ég. A nap első felében csak elszórtan, késő délelőttől aztán ismét egyre többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Az északkeleti szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Reggel 11, délután 19 fok körül alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatás lesz.

Szerdán marad a borongós idő. A Dunántúlon szinte egész nap zárt lesz a felhőzet és nagy területen valószínű tartós esőzés. A középső és a keleti területeken néha rövid időre előbukkanhat a nap - itt a megnövekvő felhőzetből főleg délután fordul elő többfelé zápor, zivatar. Az északias légmozgás erős marad. Nyugaton csak 13-15 fok körüli, máshol 16 és 21 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön napközben először csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett gomolyfelhők jelennek meg az égen. Elszórtan számíthatunk záporokra, zivatarokra. Élénk lesz az északkeleti szél. 20 fok köré melegszik a levegő.

Pénteken gomoly- és fátyolfelhős időre van kilátás. Elszórtan lehet csak nyárias zápor, vagy zivatar a délutáni órákban. 21-22 fok körül alakul a maximum.

Szombaton és vasárnap a többórás ragyogó napsütést délután gomolyfelhők tarkítják, és egy-egy zápor, néhol zivatar is előfordulhat. Kellemes tavaszi meleg ígérkezik.

Hirdetés

Hirdetés