Hirdetés

Hirdetés

Jéggel jöhet a felhőszakadás

2015.08.06. 09:59

Jéggel jöhet a felhőszakadás

Utána napokig marad a 37 fokos hőség.

Hirdetés

Augusztus 5-én, szerdán főként az ország keleti felében alakultak ki zivatarok, amelyekhez helyenként - Debrecenben is - felhőszakadás társult. A zivatarokat néhol viharos széllökések kísérték, a legerősebb lökéseket Körösladányban (87 km/h) és Tiszaújvárosban (85 km/h) rögzítették az automaták.

Csütörtökön jég is jöhet

Augusztus 6-án, csütörtök délután és este megint elsősorban északkeleten alakulhat ki zivatar, amelyet átmeneti szélerősödés (50-80 km/h) és kisméretű jég (1 cm alatti átmérővel) kísérhet. Egy-egy zivatarcellához felhőszakadás (20-60 mm csapadék) is társulhat. A napi középhőmérséklet 25-26 fok körül, a nagyvárosokban 27 fok fölött valószínű.

Elmaradnak a zivatarok, marad a hőség

Szerda óta a felső troposzférában egy-két fokkal melegebb levegő érkezik, miközben a légkör alsóbb részein számottevő hőmérséklet változás csütörtök estig nem várható. Időjárási szempontból ennek az lesz a következménye, hogy stabilabbá válik a hőmérsékleti rétegződés, így az ország legnagyobb részén a záporok, zivatarok elmaradnak, a hőség azonban napokig jellemző lesz térségünkben.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés