Hirdetés

Hirdetés

Jön a lehűlés: húsz fokot eshet a hőmérséklet

2015.08.13. 08:14

Jön a lehűlés: húsz fokot eshet a hőmérséklet

Az előrejelzések szerint hőség biztosan nem, de eső lehet a debreceni virágkarneválon.

Hirdetés

Vasárnapig marad a kánikula, csütörtökön még akár 39 fok is lehet, de hétfőre lehűlést ígérnek a meteorológusok: kedden már csak 23-28, szerdán pedig csak 18-25 fok lehet.

Csütörtökön a nap első felében többnyire felhőtlen égbolt és zavartalan napsütés várható, később gomolyfelhők is képződnek, amelyekből az ország nagy részén nem lesz csapadék. A késő délutáni, esti órákban egy-két helyen zápor, zivatar nem zárható ki teljesen. A szél északira, északkeletire fordul, és az Alföldön többfelé megélénkül, az esetleges zivatarfelhők környezetében azonban átmeneti erős vagy viharos széllökések is kialakulnak.

Pénteken csak nagyon kevés helyen, szombaton elszórtan, de legfőképp a nyugati országrészben alakulhatnak ki záporok, zivatarok a napos idő mellett. Egyre fülledtebbé válhat az idő, és továbbra is nagyon meleg lesz, délutánonként 34-39 fok közötti értékeket mérhetünk, a hőségriadót vasárnap éjfélig hosszabbították meg. Hajnalonként kicsit felfrissülhetünk, ekkor 16-22 fok közé hűl majd a levegő.

Vasárnap már többfelé, hétfőn országszerte számíthatunk záporokra, zivatarokra, helyenként hevesebb zivatarok kialakulása is várható viharos széllökésekkel. Hosszabb napos órák már csak északkeleten, keleten lehetnek. A hőmérséklet is csökkenhet pár fokot hétfőre: 25-28 fok körüli a várható.

Kedden legfeljebb már csak 23-28, jövő szerdán pedig csak 18-25 fokot mérhetünk napközben – derült ki az OMSZ előrejelzéséből.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés