Hirdetés

Hirdetés

Megint szakadni fog az eső

2016.05.22. 09:42

Megint szakadni fog az eső

Kedden a hőmérséklet is visszaesik.

Hirdetés

Vasárnap túlnyomóan napos időre számíthatunk, csak kevés felhő jelenhet meg az égen. Eső sehol sem lesz. Az élénk déli szél még melegebb levegőt szállít magával, a csúcshőmérséklet már 25 fok körül alakul. Kellemes május végi időnk lesz. Melegfronti hatással számolhatunk. 

Hétfőn a nap nagy részében folytatódik a szép napos időjárás. Estétől aztán egyre többfelé megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg a Dunántúlon záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Reggel 10 és 15, délután 24 és 28 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Többfelé várható eső, zápor, zivatar (tartósabb eső a Dunántúlon lehet). Az északnyugati szél többfelé megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. Nyugaton, délnyugaton csak 13 és 20, keleten még 21 és 25 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szerdán a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, melyekből elszórtan fordul elő zápor, néhol zivatar. A kezdetben még erős légmozgás délutánra fokozatosan csillapodik. 24 fok körül várható a csúcsérték.

Csütörtökön és pénteken sok napsütésre van kilátás, és csak elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Újra erősödik a nappali felmelegedés.

Hirdetés

Hirdetés