Hirdetés

Hirdetés

Nyakunkba szakadhat az ég

2015.08.03. 08:01

Nyakunkba szakadhat az ég

Debrecen térségére is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat augusztus 3-án, hétfő hajnalban kiadott veszélyjelzést adott ki az országszerte várható heves esőzések miatt.

Másodfokú figyelmeztetés több nyugati megyére

Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Tolna és Veszprém megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a felhőszakadás veszélye miatt. Ezekben a megyékben rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső esett. Emellett viharos széllel, jégesővel kísért heves zivatarokra is számítani kell.

Az egész ország területén várható felhőszakadás és zivatar

Az ország többi területén a felhőszakadás és a heves zivatarok veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Átmeneti szünet után jellemzően déltől, kora délutántól ismét egyre több helyen alakulhatnak ki zivatarok. Egy-egy heves zivatar sem kizárt jégesővel (akár 2 centiméter átmérőjű, vagy annál nagyobb jégdarabokkal) és 80 kilométer/óra feletti széllökéssel.

A Tiszántúlon lesz a legmelegebb

Hétfőn a legmagasabb nappali hőmérséklet 27-33 Celsius-fok között alakul, a Tiszántúlon lesz a melegebb. Késő este 18-26 fokig hűl le a levegő. A következő napokban melegszik a levegő. Keddre már a tartós hőség miatt másodfokú figyelmeztetéseket adtak ki több megyére és a fővárosra is.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés