Hirdetés

Hirdetés

Nyárias meleg lesz a hétvégén

2016.04.15. 08:03

Nyárias meleg lesz a hétvégén

Az erős szél megkeserítheti a szabadban töltött időt.

Hirdetés

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett már mindenütt kisüt a nap, az ország déli részén lesz a legtöbb napsütés. Egy-egy futó zápor legfeljebb délelőtt keleten fordulhat elő. A szél ismét többfelé megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon néhol meg is erősödik. Napközben 17, 22, késő este 13 és 17 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton napos idő várható kevés gomolyfelhővel, északon helyenként fátyolfelhőkkel is, legfeljebb az északi, északkeleti határnál lehet egy-egy zápor. A délnyugati szél több helyen megerősödik, a Dunántúlon néhol viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Vasárnap alapvetően napos idő várható egyre több fátyolfelhővel, késő délutántól erőteljesebb gomolyfelhő-képződéssel. Napközben legfeljebb északon lehet egy-egy zápor, estefelé zivatar. A délnyugati szél sokfelé erős, a Dunántúlon időnként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Hétfőn a rövid napos időszakok mellett gyakran lesz erősen felhős az ég, szórványosan várható eső, zápor. Az északnyugati szél többször megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Hirdetés

Hirdetés