Hirdetés

Hirdetés

Ónos esővel jön a felmelegedés

2016.01.22. 08:45

Ónos esővel jön a felmelegedés

Előtte azonban még havazhat is.

Hirdetés

A hétvége első felében még havazásra számíthatunk, vasárnap azonban felmelegedés kezdődik, aminek következtében ónos eső is eshet.

Pénteken szikrázóan napos időre számíthatunk, hó nem hullik. Az északi, északnyugati szél fokozatosan tovább mérséklődik. Reggel sokfelé lesz kemény fagy: általában -7 és -11 fok között alakul a hőmérséklet, de főleg a vastagabb hóval borított tájakon -15 fok körüli fagy is lehet. Délután is hideg, téli idő várható -2 fok körüli értékekkel. 

Szombaton reggel még kevés felhő lesz felettünk, majd napközben fokozatosan beborul az ég, és nyugat felől havazás kezdődik. Éjfélig több helyen alakulhat ki pár cm-es friss hó. A déli szél megélénkül. A reggel -11, -10 fokról -2 fok köré enyhül a levegő. Délutántól több helyen havas, síkos útszakaszokra készülhetünk!

Vasárnap felszakadozik a felhőzet, de még így is gyakran lesz erősen felhős az ég. Jelentős enyhülés kezdődik, így a hó mellett egyre inkább szitálás, ÉK-en ónos eső is előfordul. Párás lesz a levegő. A csúcshőmérséklet nyugaton már 0 és +4 fok között, keleten még fagypont alatt alakul.

Hétfőn a nap első felében erősen felhős lesz az ég és kisebb eső, ÉK-en ónos eső is kialakul; később csökken a felhőzet. A szél ÉNy-ira fordul és megerősödik. +2, +3 fok körüli értékeket mérhetünk.

Keddtől változóan felhős, párás idő valószínű. A hajnali órákban zúzmarás köd is képződhet. Reggelente -3, délutánonként +3 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Hirdetés

Hirdetés