Hirdetés

Hirdetés

Riasztást adtak ki az erős szél és a sok eső miatt

2016.02.10. 08:15

Riasztást adtak ki az erős szél és a sok eső miatt

Délután az Alföldön is viharos szél várható.

Hirdetés

Riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat február 10-én, Magyarország egész területére.

Délután az Alföldön lesz erős szél

Délelőttig az ország nyugati részén van esélye egy-egy 65-70 km/h-s széllökésre északias irányból, míg napközben az Alföld délkeleti, keleti részén van esély hasonló nagyságú széllökésekre délnyugati irányból. Késő délutántól kiemelten a középső-északi országrészben (előbb Komárom megyében, Fejér megye északi felében, Pest megye egyes részein, majd később az Északi-középhegység térségében, illetve az Alföld északi peremén) néhány órára viharossá (70-90 km/h) fokozódhat az északnyugati szél.

A hegyekben nagy mennyiségű eső várható

A szerdai csapadékmennyiség több helyen meghaladhatja a 15-20, elsősorban a Dunántúli-, és Északi-középhegységben a 30 mm-t. Az esőt a hegyvidéki területeken kb. 400-500 méter felett havazás váltja fel, de a csapadék nagyobb része itt is esőben várható. Főként a Dunazug-hegység, Börzsöny, Mátra, Bükk térségében este pár cm vizes, tapadó hó is hullhat.

Sok helyen havazni fog

A reggeli órákban síkvidéken Zala megyében az esőt, havaseső, havazás válthatja fel. A nap első felében a Dunántúl magasabban fekvő részein az esti órákban az Északi-középhegység térségében is havazás válthatja fel az esőt. Számottevő megmaradó hó síkvidéken nem valószínű, de a 300-400 méter feletti részeken több centiméter vizes hó is hullhat.

Hirdetés

Hirdetés