Hirdetés

Hirdetés

Szép remények: hűvös után jön az eső...

2016.03.18. 19:32

Szép remények: hűvös után jön az eső...

Hidegfront! A jövő héten végig számítani kell csapadékra.

Hirdetés

Szombaton egy gyenge hidegfront hoz többfelé élénk, főként keleten, északkeleten erős szelet, átmenetileg több felhőt, de kisebb eső, zápor inkább csak elszórtan északon, a Duna–Tisza-közén és helyenként a nyugati határszélen alakulhat ki. Az Északi-középhegység térségében hózáporok is előfordulhatnak. Hajnalban -1, +4, délután 6-14 fokra készülhetünk – írja az Időkép.

Vasárnap változóan felhős-napos időre van kilátás, csupán néhol alakulhat ki futó zápor. Északon, északkeleten élénk lesz a nyugati-délnyugati szél. A helyenként kissé fagyos hajnalt követően délután 9-15 fokra számíthatunk. 

Hétfőn is a vasárnapihoz hasonló időre van kilátás, elszórtan alakulhat ki egy-egy zápor. A délnyugati tájak kivételével többfelé erős lesz a nyugati-északnyugati szél, viharos lökések is lehetnek. Hajnalban már csak néhol lehet gyenge fagy, délután 9-15 fok várható.

Kedden délnyugat felől egy mediterrán ciklon közelítheti meg térségünket, és hozhat főként a Dunántúlra valamint a déli megyékbe egyre többfelé esőt. Délen, délnyugaton feltámad az északkeleti szél. Hajnalban -1, +6, délután 7-12 fokot mérhetünk.

Hirdetés

Hirdetés