Hirdetés

Hirdetés

Tartós fagy és hófúvás várható az Alföldön

2015.12.31. 10:23

Tartós fagy és hófúvás várható az Alföldön

Az újévvel együtt megjön a tél is.

Hirdetés

Csütörtökön, szilveszter napján északnyugaton, nyugaton változóan felhős lesz az ég, az ország más tájain ragyogó napsütés várható. Hó még nem lesz. A délkeleti szél megélénkül. Hideg lesz a reggel: -11 és -5 fok közé süllyed a hőmérséklet. Délután is igazi téli hőmérsékleteket mérhetünk, több helyen egész nap fagyhat. Fronthatás nem várható.

Pénteken, újév napján északnyugat, nyugat felől megnövekszik a felhőzet és eleinte északnyugaton, majd a középső tájakon is kisebb havazás, hószállingózás alakul ki. Gyenge lesz a légmozgás. Reggel kemény fagy várható, főleg ÉK-en lehet zord hideg, a hőmérséklet -12 és -5 fok között alakul. Délután is egész napos fagy valószínű, 0 és -4 fok között alakulhat a csúcsérték. A lehulló hó északnyugaton nem fog elolvadni, így néhol télies útviszonyokra készülhetünk.

Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és főleg délnyugaton eshet gyengén a hó, máshol elszórt hószállingózás alakul ki. A keleti szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. Hideg, téli napunk lesz. 

Vasárnap marad az erősen felhős és szeles idő. Továbbra is kialakulhat hószállingózás, havazás.

A keleti szél főleg az Alföldön lesz erős, mely néhol hófúvást okoz.

A fagyos levegőt még hidegebbnek érezzük majd. Reggel -10 és -3, délután -4 és +1 fok között alakul a hőmérséklet. Lelassulhat a közlekedés.

Hétfőn délnyugaton erősen, máshol változóan felhős lesz az ég. Továbbra is délnyugaton fordul elő nagyobb eséllyel gyenge havazás. Tartósan fagyos időre van kilátás.

Hirdetés

Hirdetés