Hirdetés

Hirdetés

Viharossá fokozódhat a szél

2016.02.04. 11:12

Viharossá fokozódhat a szél

A hét második felében még élvezhetjük a februári napsütést.

Hirdetés

A sok napsütés mellett változékony időre számíthatunk a hét második felében: helyenként a szél viharossá fokozódik és eső, havas eső sőt hószállingózás is előfordulhat.

Csütörtökön hajnalban fokozatosan csökken a felhőzet, majd napközben a napsütés mellett felhőátvonulás várható. Elszórtan lehet zápor, a hegyekben hózápor is. Délutánig több helyen viharossá fokozódhat az északnyugati szél. Reggel 2, délután 7 fok körül alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatás várható. 

Pénteken a hajnali órákban északnyugaton kisebb havas eső, hószállingózás kialakulhat. Később csökken a felhőzet és többórás napsütésre számíthatunk. Az erős, több helyen viharos északnyugati szél délutánra jelentősen mérséklődik. Reggel gyengén fagyhat, délután +6 fok körüli értékeket mérhetünk majd.

Szombaton a ragyogó februári napsütést délután fátyolfelhők zavarják. Csapadék nem alakul ki. Reggel -5 és +1, délután 5 és 12 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Vasárnap délelőtt változóan, délután már erősen felhős lesz az ég. Egyre többfelé ered el az eső. A délnyugati szél nagy területeken lesz erős, a nyugati tájakon viharos. Több helyen mérhetünk 10 fok feletti értékeket. 

Hétfőn és kedden borongós, ám enyhe időre van kilátás. Ismétlődő jelleggel valószínű eső, záporeső.

Hirdetés

Hirdetés