Hirdetés

A DK a nácikhoz hasonlítja Orbánékat

2015.10.03. 12:25

A DK a nácikhoz hasonlítja Orbánékat

Goebbels, Hitler - őket emlegetik

Hirdetés

A Demokratikus Koalíció szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda Európa második propagandaminisztériuma lesz Joseph Goebbels, Adolf Hitler volt propagandaminiszterének tárcáját követően.

Kerék-Bárczy Szabolcs, az ellenzéki párt elnökségi tagja szombaton az MTI-nek úgy fogalmazott, a jelenlegi a valaha volt legkorruptabb magyar kormány, amely képtelen kiszámíthatóan és fenntarthatóan irányítani az országot, Orbán Viktor kormányfő pedig ezt az új "propagandaminisztériumból" irányított hazugságokkal próbálja takargatni.

A DK politikusa szerint a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal munkaköri leírására alkalmazható Joseph Goebbels azon írása, amelyben a náci politikus összefoglalta, hogy a hazugságok kellő számú ismétlésével miként verhetők át az emberek.

A tényeket azonban az ilyen "szervezett hazugságáradattal" sem sikerülhet majd elfedni - hangsúlyozta Kerék-Bárczy Szabolcs, aki tényként említette a "magyar gazdaság egyre mélyebbre zuhanó versenyképességi besorolását", valamint a régióban is "kiemelkedően magasnak számító kormányzati korrupciót" és a magyar kabinet "nemzetközi elutasítottságát".

Hirdetés

Hirdetés