Hirdetés

A fiatalok tervezik a jövőt

2016.01.25. 15:26

A fiatalok tervezik a jövőt

Minden eddiginél többen, 33.000-ren látogattak el a továbbtanulási lehetőségek legnagyobb seregszemléjére.

Hirdetés

Hirdetés

Nemcsak a látogatók, de a kiállítók száma is rekordot döntött. Idén több mint 130 intézmény vett részt a rendezvényen: 44 hazai felsőoktatási, 40 külföldi oktatási intézmény,valamint nyelviskolák és egyéb képzési intézetek mutatták be programjaikat. A szervezők elmondása alapján a 2016-os kiállítás vezérfonala a tudatos jövőtervezés volt. A legtöbb látogató pénteken érkezett a Syma csarnokba, hogy megtalálja a leginkább hozzá passzoló képzést, a szombatot pedig inkább a családosok, illetve a szülőkkel érkezők uralták.

Interaktív programok és színpadi előadások is színesítették a rendezvény palettáját. A legnépszerűbb beszélgetést az Oktatási Hivatal prezentálta – a szakemberek felvételi tudnivalókról tájékoztatták az érdeklődőket. Amég bizonytalan felvételizőket pályaorientációs tanácsadással várták, és sokakat vonzott az idei év újdonsága, a duális képzésekről folytatott beszélgetés is.

„Az idei program szervezésénél nagyban támaszkodtunk a korábbi évek tapasztalataira, de igyekeztünk minél több érdekes újdonságot is bemutatni. Úgy láttuk, érezhetően megnőtt a mesterképzések iránti érdeklődés, így nyitottunk a már végzett hallgatók felé is, de a pedagógusok munkáját is igyekeztünk segíteni új módszertani eszközök bemutatásával”– mondta el Maszlavér Gábor,a kiállítás főszervezője, és hozzátette, a rekordlátogatottság is mutatja a fiatal generáció körültekintő jövőtervezését.

 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés