Hirdetés

A görög miniszterelnök megdühödött

2016.02.25. 08:26

Megfenyegette az EU-t és Orbánnak is üzent.

Hirdetés

A görög miniszterelnök közölte, minden uniós megállapodást blokkolni fognak, ha nem fogadják el a betelepítési kvótát. Ciprasz azt is mondta, nem fogadja el, hogy vannak olyanok, akik nem fogadnak be senkit, de kerítést építenek - írja a hvg.hu.

Görögország mindaddig blokkolni fogja az Európai Unió politikai megállapodásait, amíg a menekültek igazságosabb elosztásáról szóló megegyezést végre nem hajtják a tagállamok - mondta február 24-én, szerdán Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök az athéni parlamentben.

A megállapodások betartására szólított fel

A kormányfő emellett a menekültpolitika ügyében hozott megállapodások azonnali betartására szólította fel az európai uniós kormányokat. "Athén nem fogja elfogadni, hogy vannak államok, amelyek egyetlen menekültet sem fogadnak be, de cserébe kerítéseket építenek" - hangsúlyozta Ciprasz. "Nem fogunk beleegyezni abba, hogy országunk lelkek raktárává változzon" - szögezte le. Ciprasz "szégyennek" nevezte, hogy Ausztria és a nyugat-balkáni útvonal mentén fekvő országok Bécsben konferenciát rendeztek szerdán a menekültválságról Görögország részvétele nélkül és az EU által biztosított kereteken kívül.

Álláspontot fogalmaznak meg

A kormányfő azt mondta, a görög ellenzék vezetőivel is egyeztet, hogy még a március hetedikére tervezett, rendkívüli migrációs EU-csúcstalálkozó előtt közös álláspontot fogalmazhassanak meg.

Hirdetés

Hirdetés