A jövő évben megoldódik az Iszlám Állam okozta probléma

2015.12.02. 08:49

A jövő évben megoldódik az Iszlám Állam okozta probléma

Így a magyar biztonságpolitikai szakértő.

Hirdetés

Hirdetés

A jövő évben alapvetően megoldódik az Iszlám Állam terrorszervezet jelentette probléma, és "pár év alatt" rendeződhet a helyzet Szíriában - mondta az M1 aktuális csatorna december 2-án, szerda reggeli műsorában Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő.

Azt mondta, a két döntő kérdés az Iszlám Állam legyőzése és az Asszad-rendszer jövője lesz, ha az utóbbiban egyezségre jutnak a szíriai helyzetet befolyásoló hatalmak, nem lesz akadálya, hogy közösen vagy koordináltan lépjenek fel a terrorszervezet ellen.

A NATO már többször vesztette el hitelét, de aztán mindig visszanyeri, mert rájövünk, hogy ez nem egy tökéletes szervezet, de nincs jobb; én azt gondolom, hogy hitelesség szempontjából most elsősorban az Európai Unió van veszélyben, nem a NATO, hiszen az unió viseli ennek az egész konfliktusnak a fő terheit

- fogalmazott egy kérdésre válaszolva Gyarmati István. Szerinte akár most is kerülhet az Iszlám Állam birtokába vegyi fegyver, de Irak amerikai megszállásakor, a két ország között nyitva lévő határon keresztül is juthattak ilyenek Szíriába.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés