Hirdetés

A köznevelési kerekasztal megkezdte ülését

2016.02.09. 10:05

Kedd reggel indult a tanácskozás.

Hirdetés

Hirdetés

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere köszöntőjében elmondta, a megbeszélésen jelen van a tárca vezetése, szakértőként a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatója, a fenntartói oldalról a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet képviselője.
A tudományos és pedagógusképző oldalt az MTA közoktatási elnöki bizottsága és a Magyar Művészeti Akadémia, valamint az Eszterházy Károly Főiskola képviseli. A munkavállalói érdekképviseleti oldalról a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete vesz részt az egyeztetésen.
Meghívták a Pedagógusok Szakszervezetét is, de az ülésen nem vesz részt. Balog Zoltán emiatt sajnálatát fejezte ki és azt mondta, várják őket a tárgyalóasztalhoz.
A miniszter elmondta:

köznevelési szakmai szervezeti oldalról az Országos Köznevelési Tanács, a Nemzeti Pedagógus Kar, munkaadói oldalról a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, szülői oldalról a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, a diákok részéről a Magyar Ifjúsági Konferencia jelent meg, és képviseltetik magukat a szaktárcák szakértői is.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés