Hirdetés

Sokk a budapestieknek: a taxisblokád folytatódik

2016.01.19. 07:39

Sokk a budapestieknek: a taxisblokád folytatódik

Az Uber betiltása a céljuk.

Hirdetés

Hirdetés

A rendőrség  gondoskodik a forgalom tereléséről és irányításáról az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozó taxisok budapesti demonstrációja által érintett belvárosi területeken.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedd reggel közölte a rendőrség honlapján, hogy a Bajcsy-Zsilinszky út, József Attila út és Andrássy út kereszteződésénél forgalomsegítéssel biztosítja a közlekedés folyamatosságát. A kereszteződésnél taxik egy-egy forgalmi sávot szabadon hagyva akadályozzák a forgalmat- olvasható a police.hu oldalon.

Frissítve: Szerdáig maradnak

Karsai Kati, a Magyar Taxisok Szakszervezetének kommunikációs vezetője az Origónak azt mondta, hogy a tiltakozók szerda éjfélig akarnak maradni - írja a honlap.

A rendőrség tudomásul vette a taxisok demonstrációról szóló bejelentését - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére kedden.

Bejelentették a demonstrációt

A hírt a rendőrség is megerősítette: a tüntetést szerda éjfélig jelentették be. A korábban jelzett keddi nyolc órás időpont után is maradtak a demonstráló taxisok a Belvárosban. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának beszámolója szerint mintegy 35-40 taxi van a helyszínen, többségük a Deák téri templom és az Andrássy út között a Bajcsy-Zsilinszky úton. A helyszínen az MTI tudósítójának taxisok elmondták: hárman jelentették be a rendőrségen, hogy szerda éjfélig kívánják folytatni a demonstrációjukat, erről újságíróknak egy hatoldalas jegyzőkönyvet mutattak fel.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés