Hirdetés

Angela Merkelnek nekiestek - belülről!

2016.01.20. 08:21

Angela Merkelnek nekiestek - belülről!

A helyzet komoly: az egyik minisztere tette.

Hirdetés

Hirdetés

Nyíltan szembefordult Angela Merkel menekültpolitikájával egyik minisztere, és a CDU/CSU közös parlamenti frakciójából is százan sürgetnek azonnali irányváltást.

Alexander Dobrindt közlekedési és digitális infrastruktúráért felelős miniszter egy keddi lapinterjúban kijelentette, hogy elkerülhetetlen a német határ lezárása a menekültek előtt.  A bajor Keresztényszociális Unió politikusa a Münchner Merkur című lapban kétségbe vonta a Merkel-féle menekültpolitika alaptételét, mely szerint a határ lezárása veszélybe sodorná az Európai Uniót. 

Ez a tétel „főleg megfordítva igaz: a határ lezárásának elmaradása, a csak így tovább politikája térdre kényszerítené Európát” – fogalmazott. 

„Barátságos arcot mutatni nem elég”, és a kancellárnak „világos jelzést kell adnia a világnak arról, hogy nem jöhet Németországba mindenki, aki jobb életet szeretne” – jelentette ki.

A Merkel vezette jobboldali CDU és a bajor testvérpárt közös parlamenti frakciójából nagyjából százan sürgetnek azonnali irányváltást a kormány menekültpolitikájában. Kedden eljuttattak egy levelet a kancellárnak, amelyben hangsúlyozzák, hogy szakítani kell a tavaly szeptemberben a menekültek beengedéséről hozott döntés után kialakult gyakorlattal, és vissza kell térni a jogszabályok szigorú alkalmazásához.  A frakció 311 tagú. 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés