Hirdetés

Az MSZP és a DK egymást üti

2015.09.25. 15:02

Ki csinál a menekültügyből pártpolitrikát?

Hirdetés

Az MSZP a menekültügyet nemzeti ügynek tekinti, amelyben minden pártnak a konszenzust, nem pedig a konfliktust kellene keresnie; kár, hogy a menekültügyből pártpolitikát csináló Fidesz mellé ma a DK is felzárkózott - reagált a szocialista párt szóvivője pénteken a DK szóvivőjének szavaira.

 Gréczy Zsolt DK-szóvivő egy menekültügyi konferencián elhangzottakra reagálva azt mondta, ha a szocialista párt hivatalos álláspontja, amit Mesterházy Attila fogalmazott meg, "miszerint támogatja Orbán Viktor menekültügyi politikáját", akkor az MSZP ebben az esetben elárulja az európai baloldal igazi értékeit és a demokratikus ellenzék szavazóit.

 Az MSZP nem Orbán Viktor menekültpolitikájával ért egyet, hanem azzal a hatpontos javaslatcsomaggal, amelyet a szocialista párt hónapok óta mond, és "amellyel két napja még a DK is egyetértett" - közölte erre Budai Bernadett, a szocialisták szóvivője.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben hozzátette, az MSZP álláspontja a menekültválság kezdetétől fogva egyértelmű: a probléma csak közös európai megoldással, az emberek biztonságát és a humánus szempontokat is figyelembe véve rendezhető. Szerinte Orbán Viktor miniszterelnök javaslatai ma már megegyeznek a szocialista párt által "tavasz óta hangoztatott" javaslatokkal, és az MSZP által benyújtott határozati javaslat szövegével is.

Hirdetés

Hirdetés