Hirdetés

Csata Röszkénél: a migránsok kövekkel, a rendőrök könnygázzal és vízágyúval harcolnak

2015.09.16. 16:54

Csata Röszkénél: a migránsok kövekkel, a rendőrök könnygázzal és vízágyúval harcolnak

Elszabadultak az indulatok. A migránsok már gyújtogatnak is.

Hirdetés

A magyar rendőrök többször is könnygázt és vízágyút vetettek be szerda délután a régi horgos-röszkei, úgynevezett Horgos 2 határátkelőhelynél az őket dobáló migránsok ellen, akik korábban bedöntötték az ott felállított átkelőkaput.

A határ szerb oldalán a szerb rendőrök tétlenül nézik az eseményeket, nem avatkoznak közbe. A határra megérkezett több mentőautó, hogy az összetűzés esetleges sérültjeit ellássa.

A migránsok "Kinyitni, kinyitni" és "Németország,  Németország" felkiáltásokkal követelték a magyar hatóságoktól, hogy nyissák ki a kapukat.

A délután során a migránsok kisebb-nagyobb csoportja időnként skandálásba, fütyülésbe és a szerb-magyar határon felállított kerítés döngetésébe kezdett. A határ felett helikopterek köröznek, az átkelőt nem lehet látni a füsttől. A korábban ledöntött átkelőkaput többsoros rendőrsorfal helyettesíti.

A migránsok felmásztak a határátkelőn található melléképületek, egyebek mellett a régi Duty Free Shop, azaz a vámmentes termékeket árusító épületre, onnan is dobálják a rendőröket, illetve minden gyúlékony anyagot az átkelőhöz visznek.

Galéria

Hirdetés

Hirdetés