Hirdetés

Hirdetés

Beszakadt útburkolatok, autókból kimentett sofőrök

2015.08.18. 08:44

Beszakadt útburkolatok, autókból kimentett sofőrök

A fővárosban és a Balaton környékén okozta a legtöbb kárt a lezúduló víz.

Hirdetés

Az intenzív esőzések után felgyülemlett jelentős mennyiségű csapadék miatt sok helyen akadtak el tömegközlekedési járművek és személygépkocsik az utakon, volt, akit a tűzoltóknak kellett kimenteniük az autójából - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője augusztus 18-án, kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

A fővárosra és a Balaton környékére zúdult a legtöbb víz

Hajdu Márton azt mondta: kedd reggelig országszerte több mint 350 helyszínre riasztották a tűzoltókat. A legtöbb bejelentést a fővárosból és az agglomerációból kapták, de a Balaton déli partján, több Somogy megyei településen is számos kár felszámolásában kell még segítenie a katasztrófavédelemnek. Az OKF szóvivője szerint főként a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék, valamint leszakadt faágak, kidőlt fák okoztak problémát.

Hajdú-Biharra továbbra is másodfokú figyelmeztetés van érvényben

Számos megyére keddre is figyelmeztetést adott ki a várható sok eső miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. A kedd reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint a nap folyamán több mint 20 milliméternyi csapadék hullhat Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében. Az ország nagy részén felhőszakadásra is készülni kell. Emiatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyére, valamint Budapestre a felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés