Hirdetés

Hirdetés

Diákok, figyeljetek!

2015.10.29. 10:49

Szombaton lejárnak az előző tanévi diákigazolvány-matricák.

Hirdetés

A MÁV-START vonataira 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak menetjegyet a diákok, míg a közoktatásban és a felsőoktatásban résztvevő nappali és esti tagozatos tanulók 90 százalékos havi-, félhavi-, valamint 30 napos bérletet vásárolhatnak a lakóhelyük vagy tartózkodási helyük és az oktatási intézményük székhelye illetve gyakorlati képzésük helyszíne között.

A kedvezmények igénybe vételének azonban alapvető feltétele az érvényes diákigazolvány, vagy az oktatási intézmény által kiállított, ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolás.  Az előző tanévben kapott diákigazolvány-matricák viszont már csak október 31-ig használhatók. A MÁV-START arra kéri a diákkedvezménnyel utazókat: időben gondoskodjanak diákigazolványuk érvényességének meghosszabbításáról.

A tanév kezdete óta a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban országszerte újra diákok népesítik be a vonatokat – a vasúttársaság jelentős díjkedvezményt biztosít az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők számára. A tanköteles tanulók diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is használható azon tanévet követő október 31-éig, amely tanévben a tanuló a tanköteles kor felső határát betölti, de a közoktatásban a 2014/2015. évi, a felsőoktatásban pedig a 2014/2015. II. félévi matricával érvényesített diákigazolványok érvényessége 2015. október 31-én lejár.

A tanulóknak, hallgatóknak nyújtott kedvezmények igénybevételének alapvető feltétele az érvényes diákigazolvány, vagy az ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolás felmutatása. 2015. november 1-jétől azonban a 2015/16-os tanévi, illetve a 2015/2016-os tanév I. félévi matrica hiányában az igazolvány érvénytelen. Az érvénytelen diákigazolvány, vagy a diákigazolványt helyettesítő sorszámozott igazolás nélkül használt kedvezményes tanulóbérlet pedig nem jogosít utazásra.

A MÁV-START felhívja a diákkedvezményt igénybe vevő utasai figyelmét, hogy a kellemetlenségek elkerülése érdekében időben újítsák meg diákigazolványuk érvényességét.

A megállapított menetdíj vagy pótjegy árán felül ugyanis 8.000 Ft-os pótdíjat kell fizetnie annak, aki érvénytelen kedvezményre jogosító igazolvánnyal, igazolással veszi igénybe a kedvezményt, illetve jogosultságát az előírt módon igazolni nem tudja.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés