Hirdetés

Egy polgármesterné előzte be az MSZP-seket

2016.02.23. 18:58

Nem nyilatkozik senkinek, miért adott be népszavazási kezdeményezést.

Hirdetés

Az Index információi szerint Erdősi László András herceghalmi polgármester felesége volt az a titokzatos idős nő, aki népszavazási kezdeményezést adott be február 23-án, kedden a Nemzeti Választási Irodában, és egy kopaszokból álló csoport segítségével beelőzte az MSZP-t.

Nincs válasz a miértre

A házaspárt az Index kedden este vonalas telefonon kereste. A kagylót először Erdősiné vett fel, de rögtön megszakította a vonalat, amint megtudta, hogy újságíró keresi. Néhány perccel később a polgármester hajlandó volt beszélni: Erdősi László András nem cáfolta ugyan, hogy felesége vitte be népszavazási papírokat, de további kérdéseinkre, hogy mi vezette a vasárnapi nyitvatartással kapcsolatos kérdés beadásához, van-e üzlete, további információt nem adott. Később azt mondta, sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánja, hogy az ő felesége adta be a népszavazási kérdést. Az idős nő délelőtt a Választási Iroda előterében sem árult el semmit, sem magáról, sem a kérdésről nem beszélt egyetlen újságírónak sem.

Az Index szerint Erdősi László az ősfideszesek csoportjába tartozik, 1990-ben az I. kerületben egyéniben választották meg önkormányzati képviselőnek, majd alpolgármester lett. 2010-ben Herceghalmon is a Fidesz jelöltje volt, 2014-ben viszont már függetlenként indult. k8

Hirdetés

Hirdetés