Hirdetés

Fordult a kocka Hegyeshalomnál

2015.09.05. 09:58

Csak az illegális határátlépőket engedik át, óriási a torlódás az autópályán. Frissítve!

Hirdetés

Hirdetés

Hét kilométeres torlódás alakult ki az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátkelőnél szeptember 5-én, szombat reggel háromnegyed kilencre, miután az osztrák oldalon csak a Magyarország felől érkező migránsokat engedik át - közölte az Útinform az MTI-vel. 

Tájékoztatásuk alapján az úton lévőknek érdemes legkésőbb Győrnél letérni a sztrádáról és Sopronban, vagy Kópházán átlépni a határt. Az M1-es autópályán ugyanis a határ előtti kocsisor folyamatosan növekszik - hangsúlyozta az Útinform, azt javasolva, csak az induljon el az M1-es autópályán, akinek az feltétlenül szükséges. Az Útinform emellett figyelmeztetett arra is, hogy az esős idő miatt az átlagosnál több balesetre lehet számítani, ami további torlódásokat okozhat az autópálya Győr és Budapest közötti szakaszán.

Frissítve: Az autósokat visszafordítják

Visszafordítják a feltorlódott járműveket az M1-es autópályán Hegyeshalomnál - tapasztalta az MTI helyszínen lévő tudósítója. Az autópálya Bécs felé vezető oldalát a határátkelő előtt hajnalban zárta le az osztrák hatóság a gyalogosan érkező migránsok miatt. Azóta mintegy 10 kilométeres dugó alakult ki az autópályán a határ előtt. A feltorlódott sorban még mintegy 30-40 migránsokat szállító busz is várakozik.

Frissítve: több migráns leszállt a buszokról

Több migráns is leszállt a határ előtti dugóban veszteglő buszokról, és gyalog érte el az osztrák határt - számolt be az MTI helyszínen lévő tudósítója. Az M1-es autópálya Bécs felé vezető határ előtti szakaszát a buszokról leszálló, gyalogosan érkező migránsok miatt zárta le az osztrák hatóság még hajnalban. A kialakult dugóban vesztegelt délelőtt 35-40,  migránsokat szállító autóbusz is. Egy busz utasai leszálltak és gyalog érték el a határt.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés