Hirdetés

Hirdetés

Gyurcsány, az „utópisztikus kommunista forradalmár”

2015.10.27. 14:20

Gyurcsány, az „utópisztikus kommunista forradalmár”

Az MSZP mondja ezt róla.

Hirdetés

Gyurcsány Ferenc múlt heti, Sokak Magyarországa című röpirata nem vert akkora hullámokat a baloldalon, mint amekkorára a szerző számított. A kisebb formációk sietve elhatárolódtak, de a szocialisták még nyilatkozatban sem reagáltak – írja az ATV.hu, melynek „az MSZP vezetésének döntéseire rálátó forrásuk” elmondta: nem kívánnak részt venni a DK „utópisztikus kommunista forradalmár” elnöke által kezdeményezett „elitösszefogásban”.

Az ATV forrása szerint azért döntöttek úgy, hogy még egy nyilatkozat erejéig sem reagálnak Gyurcsány politikai „pamfletjére”, mert az mind időzítésében, mind üzenetében önmaga pozícionálásáról szólt, és nem a baloldali pártoknak meghirdetett összefogásról.

Gyurcsány röpirata!

Újra kell teremteni a jövő Magyarországának vízióját hordozó, kormányzóképes, demokratikus, polgári magyar baloldalt - hangoztatta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke csütörtökön Budapesten, pártja alapításának negyedik évfordulóján, ismertetve Sokak Magyarországa című röpiratát.

Akik magukat demokrataként határozzák meg, azoknak ebben a küzdelemben össze kell fogniuk, "aki demokrata, az velünk tart" - mondta.

Akik a jobboldalra szavaztak, az erőre, a kormányzóképességre és a kiszámíthatóságra szavaztak, ezért a baloldalon ezt kell ismét megteremteni - emelte ki, hozzátéve: annak van a legtöbb felelőssége "ebben az osztott demokratikus világban", aki mögött a legtöbb szavazó áll. Gyurcsány Ferenc szerint ennek az oldalnak történelmi felelőssége van abban, hogy lesz-e Orbánnak demokratikus alternatívája.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés