Hirdetés

Hirdetés

Hajtóvadászat: meglépett egy farkas az állatkertből

2015.10.31. 16:16

Hajtóvadászat: meglépett egy farkas az állatkertből

Kicselezte a villanypásztort; közvetlen életveszély van a parkerdőben!

Hirdetés

A kifutóját villanypásztorral is határoló két és fél méter magas kerítésen át szökött meg a farkas a pécsi állatkertből szombaton – mondta az intézmény igazgatója. Szatyor Miklós beszámolt arról, hogy az eset délelőtt tíz óra körül történt, amikor egy gondozó az itatókat töltötte fel. A farkas két fajtársával együtt pénteken érkezett Olaszországból. Egyelőre nem sokat tudnak róla, de ezt megelőzően is állatkertben élt, így hozzá van szokva az emberek jelenlétéhez – tette hozzá.

A farkas szökéséről a pécsi városüzemeltetési Biokom Kft. számolt be Facebook-oldalán. A cég arra hívta fel a kirándulók figyelmét, hogy közvetlen életveszélyes helyzetről van szó, ezért kiürítik a parkerdőt, és kérnek mindenkit, hagyják el a területet.

A parkerdő kiürítése folyamatos, a Biokom munkatársai a helyszínen figyelmeztetik az ott tartózkodókat, a rendőrség és a helyi vadásztársaság munkatársai nagy erőkkel vonultak a Mecsek déli oldalára – írták.

Kiszámíthatatlan a viselkedése

Az állatkert igazgatója az MTI-nek hangsúlyozta, hogy a farkas alapvetően kerüli az embereket, de a viselkedése kiszámíthatatlan, ezért senki se közelítsen felé. Ha valaki meglátja az állatot, figyelje meg, merre halad, és tegyen bejelentést a rendőrségen – mondta. 

Kilövik, ha kell

Szatyor Miklós leszögezte: mindent megtesznek, hogy a farkas nyomára akadjanak, ha megtalálják, kábítólövedéket is alkalmazva próbálják befogni. Felkészültek arra is, hogy amennyiben szükséges, és nincs más megoldás, kilövik.

Az igazgató megdöbbenésének adott hangot a történtek miatt. – A kerítés mérete, erőssége és védelme megfelel az előírásoknak, egyelőre nem tudni, a ragadozót mi késztethette arra, hogy a villanypásztor csapásai ellenére megszökjön – mondta. Szatyor Miklós megjegyezte: az átalakítás és bővítés alatt álló, látogatókat tavasztól fogadó állatkert korábbi farkaskifutójának a mostaninál alacsonyabb volt a kerítése.

– Elővigyázatosságból ma a szökött állattal érkező két másik farkast zárt térben helyeztük el, s gondolkodunk a kerítés megerősítésén, további magasításán – közölte az igazgató.

A pécsi állatkertből 20 évvel ezelőtt szökött meg egy farkas. Az állat megtámadott és súlyosan megsebesített egy ötéves kisfiút, annak 9 éves nővérét. Az őket testével védő szívbeteg nagyanyjuk a sokk következtében életét vesztette.

Szombat délután erdőjárási tilalmat rendelt el a Pécs környéki erdőkben a Mecsekerdő Zrt. szombaton bizonytalan időre a város állatkertjéből megszökött farkas miatt.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés